Een talig speelplein

Speel het intergalactisch spel ‘Spelen met taal’ met je animatoren

Wist je dat er in Brussel meer dan 57 talen gesproken worden? Maar hoe geef jij die verschillende talen op het speelplein een waardevolle plek en zorg je ervoor dat iedereen zonder taaldrempels kan meespelen? Ontdek het met het intergalactisch spel ‘Spelen met taal’: bouw jouw speelplein op en verzamel zoveel mogelijk punten.

Het Onderwijscentrum Brussel ontwikkelde dit spel, in samenwerking met De Aanstokerij, om te spelen met je (hoofd)animatorenploeg op een startdag, teambuilding of vormingsmoment. Interesse? Je kan dit spel ontlenen in de onderwijsbibliotheek van het Onderwijscentrum Brussel. Wil jij liever spelen onder begeleiding van een speelpleincoach? Neem dan contact op met het Onderwijscentrum Brussel

 

Een talig speelplein - doe de test!

Op een talig speelplein loopt taalstimulering als een rode draad doorheen de hele speelpleinwerking.
Hoe beter jullie speelpleinwerking, hoe meer kansen op interactie en taalstimulering. Doe de test! 

Kun je veel vakjes aanvinken? Dan is de kans groot dat er veel interactie is tussen de kinderen onderling en tussen kinderen en animatoren. Proficiat! Jullie speelplein biedt veel kansen op taalstimulering.

Is er nog ruimte om te groeien? Laat je inspireren via deze website, ga in gesprek met je speelpleincoach, speel het spel ‘Spelen met Taal’ of luister naar de tips van enkele animatoren.