Hier spelen we met taal

Taalstimulering en meertaligheid op het speelplein 

Info voor ouders

Zoek je voor je kind een speelplein waar het zich thuis voelt? Waar er plaats is voor spel, plezier, ontspanning, andere kinderen ontmoeten en leren van elkaar? Waar elke taal wordt gewaardeerd en Nederlands een handig en positief bindmiddel is?

Schrijf je kind dan hier in, want daar zet VGC zich extra voor in met de campagne ‘Hier Spelen we met Taal’. Na je inschrijving krijg je alvast een leuk kaartje in de brievenbus om je kind warm te maken voor het komende vakantieplezier.

Info voor animatoren

Droom jij van een speelplein waar kinderen vertellen, zingen, fantaseren, toneeltje spelen, af en toe eens stevig ruzie maken en werelden zien opengaan?

Streef jij naar een speelplein waar taal geen drempel is, maar een springplank om samen plezier te beleven? Waar elke taal gewaardeerd wordt en Nederlands een handig en positief bindmiddel is?

Hier vind je heel wat inspiratie om met jouw team die droom waar te maken!

Taal en meertaligheid op het speelplein

Taal en meertaligheid op het speelplein

Hoe vaker je een taal hoort en zelf kunt gebruiken, hoe beter je die taal leert. Het speelplein is dan ook de ideale plek om spel en plezier te combineren met taalstimulering.
Een talig speelplein

Een talig speelplein

Op een talig speelplein loopt taalstimulering als een rode draad doorheen de hele speelpleinwerking. Doe de test voor jouw speelplein.
Werk een thema uit

Werk een thema uit

Zoek je nog inspiratie voor het kiezen van thema’s en de inkleding van het speelplein? Ga dan met het speelpleinteam aan de slag met deze themakiezer.
Talige activiteiten

Talige activiteiten

Thema gekozen? Dan is het tijd voor het echte werk!
Animatoren aan het woord

Animatoren aan het woord

Animatoren geven hun beste tips voor taalstimulering.
Ondersteuning en tips

Ondersteuning en tips

Weet je niet goed hoe je moet beginnen? Vraag hulp aan het Onderwijscentrum Brussel of ontdek hier nog meer tips en inspiratie.