Tips voor animatoren

Vormingen

Ook als je al een attest hebt, kun je nog groeien als (hoofd)animator. De VGC ondersteunt de speelpleinen en de (hoofd)animatoren op maat, via het Onderwijscentrum Brussel (OCB).

Vorming inclusie op het speelplein

Voor wie?

De vorming 'Inclusie op het speelplein' staat open voor elke (hoofd)animator met interesse voor inclusie en  een passie voor samenwerken met kinderen en jongeren met bijzondere ondersteuningsnoden.

Wil je inclusiebegeleider worden? Dan is deze vorming verplicht.

Wat?

Deze vorming bestaat uit 2 onderdelen:

  • Blik op bijzondere noden: je ervaart welke noden personen met een zorgvraag hebben in een spel- en speelomgeving. Je krijgt inzicht in de verschillende zorgvragen op het speelplein en wat kinderen nodig hebben om volwaardig deel te kunnen nemen. Dit onderdeel is gericht op personen die willen bijleren over zorgvragen, beperkingen en aanpassen van activiteiten aan de noden van kinderen.
  • Blik op inclusieve speelpleinen: je onderzoekt hoe een inclusief speelplein eruit kan zien, welke drempels er op een speelplein verlaagd kunnen worden en hoe je met het hele team het speelplein toegankelijker kan maken. Dit onderdeel is gericht op personen die willen bijleren over de werking en organisatie van een inclusief speelplein.
     

Waar?

Onderwijscentrum Brussel, Marcqstraat 16-18, 1000 Brussel

Wanneer?

De vorming vindt 3 keer plaats:

  • Zaterdag 23 maart 2019
  • Zaterdag 18 mei 2019
  • Zaterdag 29 juni 2019
     

Meer info en inschrijven.

animator speel muziek zitten tussen twee kleuters

Volg een cursus

Voldoe je niet aan de voorwaarden om (hoofd)animator te worden?

Wil je echt een expert worden op het vlak van spelen en kinderen? Volg dan een cursus animator. In een week of in twee weekends ontdek je al spelend wat een goede animator moet weten: prikkelend spel- en speelaanbod, verrassende inkleding, taalstimulering in een meertalige omgeving, diversiteit, leefwereld van de kinderen, omgaan met ouders en nog veel meer.

Heb je de microbe te pakken? Leer dan nog beter organiseren, coördineren en een team begeleiden tijdens de cursus hoofdanimator.

Enkele organisaties waar je een cursus kan volgen en een attest kan behalen:

Raadpleeg het volledige cursusaanbod.

Wil je een cursus animator of hoofdanimator volgen? Bekijk of je in aanmerking komt voor een terugbetaling.

Tips voor spelen

Ben je op zoek naar leuke speelideeën, naar grote spelen of knotsgekke thema’s? Dan vind je via onderstaande links zeker wat je zoekt!

groep kinderen aan het knutselen

Downloads